En kväll på Hertsön

Denna kväll har jag spenderat på Hertsön med min far, mina småkusiner, min faster och hennes familj. God mat och trevligt sällskap, det var riktigt mysigt. Eftersom de har flyttat till Norge är det inte ofta man träffar dem, så kul att se hur mycket lilla Ida och Isak hade vuxit, så söta att man kunde krama sönder lill-gullungarna! Åh, skrutten Ida, hon är 1 år, som vankade omkring och hade en massa ljud för sig, gulli gulli gull. Åh, jag vill ha en lite bebis!
Nåja, innan jag for till pappa var jag på stan ett tag och bland annat två ringar och en grå college-tröja följde med mig hem. Wonderbart! På bussen hem satt jag och läste "Allt för min syster", jag är helt tagen. Det är inte många böcker som är så bra redan från de första sidorna att det är svårt att lägga den ifrån sig! Den är som så gripande och spännande. Men ja, nu mina vänner ska jag göra mig redo för sängen för jag är ganska trött. Underbart med lov imorgon, bara 5 dagar kvar tills jag far till London nu!!
Godnatt och sov gott!
Kram Anna.



Good Night, Sleep Thight


Oh, happy day!


Tjugoniondemarstvåtusentio

Vad är löften värda om de ständigt bryts.
Vad är vänskap till för om en hela tiden måste ge.
Varför övertyga sig själv att man vet vad problemet är,
 när man klart och tydligt inte gör det.
Att säga att man är villig att göra en förändring,
 som slutar i att vänner glider ifrån varandra mer och mer.
Att envisas med att intala sig själv att felet inte enbart ligger hos en själv,
att det är sakerna runt omkring sig som är ansvariga för valen man gör i livet.
Att bygga en mur omkring sig när någon försöker komma in
Att slå bort någon annans åsiker som kommer direkt från hjärtat
Att förlita sig på att en andra människan ska säga ifrån

Vad är löften värda om de ständigt bryts?
Ingenting.


Oh my lord

Ja, vad ska man säga vissa personer är verkligen tvistade! Alla har rätt att vara unika men vad gör man när en del verkligen tar det FÖR långt. Ja, tittat bara på det här, inget tvång att se hela videon från början till slut. Även fast man hoppar fram till slutet skrämms man av hur extrema vissa människor är. Oj, oj, oj säger jag bara, stackars lilla flicka. 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Anna.


Klippet kommer från Americas Next Top Model, säsong 13, första avsnittet.


Ställa om till sommartid?

Ja, i natt klockan 02.00 skulle man då ställa fram klockan en timme till sommartid och i alla fall jag anser att detta är vad man ska se utanför fönstret när vi inte längre har vintertid: Gröna löv, grönt gräs, blommor, lätta kläder och framför allt solsken. Dock så är inte verkligheten lika underbar, utanför fönstret blåser och snöar det. Huvva, det är inte lockade att gå ut, det fick jag bittert erfara när jag gick hem igår kväll. Väl hemma var jag så blöt av all snö att det riktigt droppade om mig. Strumpbyxorna, jackan, vantarna och halsduken var bara att hänga upp på tork och ja, jag såg väl lite ut som en dränkt katt med svarta, vackra streck i ansiktet av att min mascara blivit blöt och kladdat. Riktigt mysigt var det. Nåja, det är väl bara att fortsätta drömma om sommaren och att våren ska börja...
Kram Anna.



Någon gång ska jag åka till

MEXICO:


EGYPTEN:


Kenya:


Och många, många länder till!


Afternoon tea

Åh, för varje dag längtar jag bara mer och mer efter min och mammas London-resa! Kan bero på att jag hela tiden sitter och söker museer, fik, resturanger och sevärdheter kanske? Som mamma sa, efter att jag hade rabblat upp ca 1000 rasturanger och fik jag ville gå till, ska vi bara till London för att äta? Hehe, ja? Jag kommer att rulla ombord på planet när vi ska hem, skämt åsido. Nej, men det finns så otroligt mycket jag vill göra där att det inte känns som att tiden kommer att räcka till! Jag och mamma har i alla fall suttit och kollat på internet efter ställen där man kan ta sig en Afternoon tea. Det var riktigt tidskrävande kan jag säga för ja vi kanske var lite petiga..Det lät ungefär såhär: Nej, inte den den var alldeles för modern. Nej, inte den det såg inge gott ut. Nej, inte den, den hade inte trevånings-fat. Ja, så höll det på ända tills vi hittade rätt. Ett hotell som hette Fortnum & Mason vid Piccadilly Circus, ganska nära vårat eget hotell. Åh, jag bara längtar! Jag, kommer sitta där i timmar och bara äta upp allt dom har, och lite till.  


Afternoon Tea at St James Restaurant

Menyn:

Fortnum’s Classic Afternoon Tea
Selection of Canapés, Finger Sandwiches and Rolls:
Corn Fed Chicken, Rocket, Wholegrain Mustard Mayonnaise on Granary Bread
Cucumber, Cream Cheese & Watercress on White Bread
Oak Smoked Salmon & Lemon Butter on Wholemeal Bread
Free Range Egg & Cress Bridge Roll
Cornish Crab & Avocado on Dill & Mustard Bread

Fortnum’s Plain and Fruit Scones
served with Somerset Clotted Cream and your choice of Fortnum & Mason Preserve:
Apricot, Lemon Curd, Raspberry,Strawberry, Wild Blueberry
Mango & Passion Fruit Loaf,
Raspberry Jam Biscuits, Madeleines
Choice of Afternoon Tea Cakes from our Tray
Served with your choice of
Fortnum’s Classic Blend Tea.

Kanske lite champange till, mamma? ;)
MUMS!


The good old days

Nog var man allt lite söt när man var mindre, det här brevet har jag hittat i mitt rum och jag kommer ihåg att jag och Linnéa gjorde ett avtal om någon utlandsresa. Vart? Ja, det var nog Malta som vi var helt insnöade på vid den tidspunkten. Om jag inte kommer ihåg fel tror jag det stod något i stil med "Vi ska lova att fara till Malta, köra vattenskoter och simma med delfiner." Men som det står på brevet får det endast öppnas vid 18 års ålder, vilket stämmer ganska bra nu. Så, Linnéa ikväll öppnas brevet! Härligt, med gamla minnen.
Kram Anna.



Update: Det var tydligen inte en resa till Malta som avtalet var för utan att jag någon gång skulle åka till London, USA eller Paris. Ja, det ser ut som att jag kommer hålla mitt avtal eftersom jag ska till London om ca 2 veckor, dock så kommer jag inte vara där i en månad som stod i brevet. Undra vart mitt mitt 12-13 åriga jag trodde att jag skulle få alla pengar ifrån? Härligt ändå att hitta saker som till exempel det här brevet och läsa det efter så många år! Så här stod det:

Till den äldre jag
Jag vill åka till London, USA eller Paris, där ska vi shoppa loss ordentligt i en hel månad, och njuta av allt som staden har att erbjuda. Gå på nattklubbar tex. partaja.
Jag Anna Allard lovar och svär att jag och min bästa kompis Linnéa Svallfors ska fara utomlands när vi blir äldre. 

Sött, haha! Ja, det är väl bara att hålla vad man har lovat då ;)

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys

Äntligen fredag, helt otroligt underbart! Huvva, i slutet på skoldagen gick jag runt och hade ont i magen och huvudvärk vilket inte var mysigt alls. Det känns som att jag inte har sovit på hundra år även fast jag borde vara pigg. Jag tänkte svänga in på Monki och kolla in deras nya vår/sommar kollektion men vilken musik dom spelar och vilken ljudnivå! Asså ursäkta men är det ingen annan än jag som har märkt att butiksbiträdena, i alla fall i Luleå, verkar vara döva som daggmaskar? Som min kompis Linnéa sa, dom spelar så hög musik att man skulle kunna tro att de bedriver en nattklubb! Nej, det är bara jobbigt säger jag med risk för att låta som en pensionär.
Hur som helst tog jag mig i alla fall hem och drack en STOR kopp varm choklad, det var som att huvudvärken bara bara flög iväg. Ja, varm choklad det tror jag på som medicin, det är i alla fall godare.
Ikväll ska ja fara till Kronan, basta och dricka cider med Linnéa, det kommer bli great!
Ha en fin kväll allihopa!
Kram Anna.



Love it!

Titta vad som har tagit plats i min garderob!

En underbar blåvit-randig bustier!


Livet är fullt av saker som man inte har lust att göra, skiter man i dem?

Nu har jag precis sett färdigt Christine och Cougar Town, skrattat och har inte alls lust att göra det som jag måste...läsa min svenska bok. Jag förstår inte hur någon kan tycka att det är intressant att läsa om en kille som blir förvandlad till en jättelik insekt, inte kul kan jag säga. Jag hade mycket hellre fortsatt att kolla på TV, bläddra i den nya H&M katalogen (vår och sommar) och somna när jag känner för det men alla har sin plikter och saker man måste göra, inte sant? Det är väl bara att jag tar tag i mina...
Sov gott.
Kram Anna.


Lugnt den bästa serien på länge! :)


Lycka är att hjälpa andra

Har ni dagar då ni känner att ni bara vill hjälpa era nära och kära? Det har i alla fall jag och idag var en sådan dag. Min mamma är ensam just nu för att min låtsaspappa och lillasyster är bortresta så jag kan tänka mig att hon känner sig lite ensam och kanske inte har all världens energi till att ställa sig och laga mat efter jobbet. Så jag for hem till mamma efter att jag varit och tränat, handlade och överraskade henne med en middag. Det var helt och hållet värt det när jag såg hur glad hon blev, detta är precis varför jag älskar överraskningar- att folk blir så glada!
Kram Anna.

Nämen, titta vad Anna hittade!

Helt av en slump hittade jag detta, en designer som kallar sig/heter AnnaEva! Hur stor är chansen? Ja jag tyckte att det var lite kul i alla fall, kläderna var ju ganska roliga! http://www.annaeva.hu/, kolla in sidan om ni inte tror mig. ;)
Kram Anna.


Yes, I'll be your queen

Jag drömmer, jag går som på små fluffiga rosa-vita moln, jag är helt mållös. Remember Me var så mycket mer än vad jag hade förväntat mig, Robert Pattinson är en ren och skär dröm. Jag finner inga ord, jag förstår inte hur man kan vara så otroligt vacker på alla sätt och vis! Han kan gå från att spela en sexig mystisk vampyr i Twilight-filmerna till att framföra ett så vackert skådespel i Remember Me att man blir rörd till tårar, ja, jag grät och inte lite heller. Inte nog med att han är en otrolig skådespelare så sjunger han sig rakt in i hjärtat. Han är fantastisk. Han verkar så otroligt söt och jordnära, inte alls som alla andra skådespelare där framgången har stigit dem åt huvudet. Han är VACKER precis som Anna sa och för mig innebär det ordet så mycket mer än bara utseendet. Han kommer att bli stor. Till alla er som funderat på att se filmen på bio och även alla andra, det är så värt det. Underbar film, riktigt fantastisk och med ett bra budskap, se den!
Sov gott allihopa!
Kram Anna.

I'll be your lover too- Robert Pattinson

Never think- Robert Pattinson

Let me sign- Robert Pattinson







Remember me

Mest troligt ska jag och tjejerna, Anna H och Felicia se Remember Me imorgon, bara synd att mina andra tjejor inte kan följa. Filmen verkar så fin och bra. Men något man också kan tillägga är ju, åh Robert Pattinson- MUMS! Det är inte många som är lika snygga som han, dreggel, dreggel. Här får ni trailern på filmen, njuut!
Kram Anna.



He's HOT.


When do you know that you have had enough?

Ja, nu ligger jag här i min säng på gränsen till att vara trött men ändå för pigg för att sova, jobbigt läge. Alla sover, huset är tyst förutom min lillebror som ligger och snarkar till då och då våningen under. Jag tänkte att min tv skulle få underhålla mig lite men det enda som jag kunde hitta var någon katastrof-film med Sylvester Stallone, dock så har jag redan sett den och vet vad som händer men men kan vara bra som lite tidsfördriv. Jag måste säga att den här dagen inte alls blev så bra som den först började, jag var på toppenhumör och solen sken, men allt vände. Nu känner jag mig bara tom, less och jävligt besviken. Om jag skulle sammanfatta hela min dag med tre ord skulle det vara: Besvikelse, huvudvärk och Sanna Vänner. Jag finner inga ord hur jag egentligen känner mig, det enda jag vet är att jag har fått nog. Det var allt från mig mina vänner, håll hårt i de som har stor betydelse för er.
Godnatt.
Anna.

My Daddy's Birthday-presents


Jag hoppas att han kommer att gilla dom.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Anna.

Studs, spots and layers


Vänster bild: Bikiniöverdel från H&M.
Mitte bilden: Klänning från H&M.
Höger bild: Nitbälte från Vero Moda.

En randig bustier


Såhär vill jag gå klädd, NU. Brunbränd och härlig...


De säger att man får tycka precis som man vill

Och klart att man får det, jag tyckte bara att det var lite småkul...

En kvinna, ca 25, och en man, ca 28, satt i en bio salong och pratade:
Kvinnan: Har du sett Australia?
Mannen: Neeej?
Kvinnan: Gör inte det! Jag var och skulle se den på bio men efter den första kvarten brändes filmen av- det var typ inte menat att jag skulle se den.
Mannen: (lite frågande) Men, då har du inte sett den?
Kvinnan: Jo, jag ville ju så gärna veta vad som hände efter den där kvarten att jag gick tillbaka efter en vecka och såg den. Totalt inte värt pengarna. Den var typ 3 timmar och 45 minuter! Dom hade kunnat ta bort minst en timme av filmen utan att man hade märkt det.
Mannen: (börjar bli lite less) Jasså, säger du det?
Kvinnan: Lika dålig som den där Pirates of the Caribbean. Om man hade tagit bort alla scener förutom de som Jack Sparrow är med i hade den varit bra.
Mannen: (lite sarkastiskt) Jasså...?
Kvinnan: Ja, han är den enda som är bra, allt annat är dåligt!

Ja, asså man får ju tycka som man vill men ja. Om Pirates of the Caribbean bara innehållit scener med Jack Sparrow hade man ju lika gärna kunnat döpa den till Jack Sparrow- The Movie? En bra idé? Nja, jag gillar ju orginal filmen...

Gissa vad hon tyckte om Alice i Underlandet? Dålig, man hade kunnat ta bort hur många scener som helst. Oväntat? Nja...

Alice in Wonderland

Ikväll var jag och såg Alice i Underlandet, jag tycker att den var otrolig med stort O! Fantastisk! Suverän! Jag är ju som också ganska kär i sagor så det kan ju ha lite att göra med det, men den var så bra. Jag älskar fantasi och att man inte måste tänka inom några förutbestämda ramar. Att man inte måste passa in i ett speciellt mönster i samhället. Att alla får vara precis som de är och ändå accepeteras. Jag är då i alla fall inspirerad.

Inte nog med det, Johnny Depp var fantastisk som The Hatter!


Carrot cake

Detta har jag mumsat på idag-hembakt morotskaka!


Only in my imagination

Idag har jag roat, eller ska jag säga plågat mig själv, med att titta på alla underbara vår- och sommarkläder som börjar komma. Jag vill bara kasta av mig vinterjackan, slänga iväg vinterskorna och bränna allt som kallas varma vantar! Ursch, jag är så less på att jämt gå runt att frysa...Så därför drömmer jag om att gå runt i dessa tillsammans med ett par gladiatorsandaler, en massa solsken och varma vindar. Helt ur min prisklass, men so what? Dom är underbara!
Jag har i alla fall tänkt investera i en maxiklänning nu till sommaren, vilken det är frågan....
Godnatt på er!
Kram Anna.








Kan vintern inte vara slut snart?


Åh, jag vill bara sväva fram i de här kläderna- bort med vintern nu!
Kram Anna.


A night with the girls

Denna kväll har jag spenderat på Malmudden med mina fina vänner Linnéa och Malin, drömmandes om utlandsresor. Det skulle vara så otroligt härligt om man bara kunde sticka iväg till något varmt land och slippa undan det kalla, blåsiga och snöiga vädret som befinner sig utanför fönstrena. Tänk att sitta på en strand och känna vinden som leker i håret och solen som värmer ens hud...vilken dröm! Men vad som hela tiden gör att jag lämnar mina drömmar och återvänder till verkligeheten är pengar- dom där tunna papperslapparna och små kronorna som hela våran jord är beroende av. Utan pengar kommer man inte långt..Nja, det ser väl ut som att jag får gifta mig med en 98-årig oljemiljardär i alla fall då för att ha råd med alla mina drömmar. Någon som har lust med en sväng förbi ålderdomshemmet imorgon? Nej, såklart skojjar jag men nog hade det varit fint med några extra slantar på banken. Nu ska jag spåna vidare på mina framtidsplaner och sova gott!
Sov sött allihopa.
Kram Anna.


Oh, grrr! Come here you old man and take that beautiful smile with you. Not.


Livet är inte enkelt

Jag har tänkt på en sak. Vad är det egentligen för värld vi lever i, alla skönhetsideal och retuscherade bilder som vi omges av? Sättet som media framställer skönhet på. När bestämdes det egentligen att skönhet är en midja på 15 centimeter och ett bystmått på 100 och? Jag vet att det är svårt att låta bli att bli på verkad av alla skönhetsideal och till slut står man där framför spegeln och anmärker på minsta lilla sak, glömmer bort att man faktiskt mår bra precis som man är. Tidningarna säger "Älska dig själv precis som du är" och tio sidor efter detta hittar man snabba bantningskurer som lovar att du ska gå ner 5 kg på 4 dagar.

Jag är inge bättre själv för mina tankar går i precis samma banor som de flesta andras, duger jag? Faktum är att det inte spelar någon roll vad folk runt om kring mig säger eller tycker, det kommer inte att ändra vad jag känner. När jag var mindre var jag tjock, folk retade mig och hånade mig både bakom ryggen och öppet så att jag hörde. Till och med delar av min familj påpekade på hur jag såg ut, något som faktiskt har satt djupa spår. Man kommenterade att jag borde tänka på vad jag stoppar i mig och hur annorlunda alla andra såg ut, satte mig på hemmagjorda dieter och jämförde mig med folk i min närhet. Att säga till ett barn att det är tjockt och borde tänka på vad det äter är fel taktik, det enda som den taktiken framkallar är dåligt själförtroende och låg självkänsla hos barnet. Detta har jag fått erfara och jag känner mig fortfarande som den tjocka lilla flickan, oberoende på vad andra säger. Jag känner mig inte vacker och jag känner mig inte söt, visst har jag fått bättre självförtroende men det är på långa vägar inte bra. Detta är någonting jag kämpar med inombords, någonting jag måste klara av på min egen hand. Jag är medveten om att det finns saker som andra förmodligen anser är viktigare att lägga energi på men för att kunna utföra större saker måste man i bland starta med dom små. Det här är en av mina små saker.
Kram Anna.


Här kanske det gick LITE fel med retuscheringen?


RSS 2.0